Om mig och min blogg

jag

Jag vill att min blogg genomsyras av:

Kraft: vad ger mig, och andra, kraft att leva? Vad är det som driver oss framåt?

Kärlek: hur gör man för att ge och ta emot kärlek? Hur lever man ett liv byggt på kärlek?

Kunskap: i dessa tider av alternativa fakta, opportunism och populistiska idéer är kunskap viktigare än någonsin.

Jag började blogga i mars 2014 tack vare utmaningen #blogg100 som jag upptäckte på Facebook genom vänner. Jag hade aldrig trott att jag skulle skriva en blogg, men det visade sig vara bra för produktiviteten att tvingas skriva varje dag i hundra dagar. Sedan tyckte jag om det och mådde bra av att skriva. Det blev, tror jag, ett axplock ögonblicksbilder ur mitt liv, och 100 dagar, vad är det mer än ‘en stund på jorden’?

Så jag har fortsatt att blogga och att skriva. Ämnena jag behandlar i mina inlägg spänner över olika områden, allt från privata minnen till politik och aktuella samhällsfrågor. Jag skriver ofta om känslor och om hur jag upplever och hanterar min högkänslighet. Det hjälper mig att förstå mig själv och kanske blir någon annan hjälpt av att läsa och känna igen sig. Jag är här, jag är nära, och jag gillar att skriva om det.

”Jag” är Mona Säw, född i mitten av sextiotalet, från Stockholm, men bor numera i Uppsala. Jag har en vuxen son i Stockholm.
Jag älskar sol och värme, att bli berörd, omväxling och närhet till människor. Jag älskar också konst och musik och särskilt vissa låtar som talar rakt in i mitt hjärta, som den här, av och med Laleh.En stund på jorden

Annonser

4 kommentarer till Om mig och min blogg

 1. Hej Mona! Jag läser din blogg lite då och då. Du skriver väldigt trevligt och tar upp bra ämnen, så det är roligt att följa dig. Jag vet inte om jag berättat att jag dagen jag fyllde 59 år började skriva med reflexioner varje dag och skrev till dagen innan min 60-års dag . Jag skrev alla dagar, fuskade inte Allt var arbetsrelaterat. Jag tänkte att det kunde vara intressant att dokumentera rektorsjobbet. Jag skrev inga namn eller utlämnande detaljer , men mycket handlade om personal , elever, svårigheter och glädjeämnen. Inspirerad av din blogg öppnade jag filen på datorn igen och började läsa . Det var mycket intressant och märkligt hur väl man minns när blir påmind. Mycket nostalgi blev det. På den tiden fanns inte bloggar som nu. Hade det funnits hade jag nog funderat på att lägga ut det. Hoppas att du har det bra ( det verkar så ) och att du snart hittar drömjobbet! Jag jobbar 20 procent ( det blir mer ) som projektledare och det är roligt. Är just ni på väg ut till Bredängmässan, där vi bl. a. ska redovisa våra nya arbetsmodeller kring skola och arbetsliv. Men mest av allt gillar jag att vara tillsammans med Love och Bianca, mina barnbarn. Det är det som känns som det viktigaste . Ha det så bra och kram, Elisabeth

  Liked by 1 person

  • monasaw skriver:

   Åh, vad roligt att du läser min blogg! Och att den inspirerade till att läsa dina egna anteckningar. Har du inte funderat på att försöka ge ut dem? Jag tror att det finns efterfrågan på böcker som handlar om rektorsjobbet.
   Jag hoppas också att jag får ett nytt spännande jobb snart. (Nästan) ALLA nya jobb är drömjobb för mig! När jag fick tjänsten hos dig på Hjulsta var det mitt drömjobb. Jag gillar ju omväxling och att lära mig nytt.
   Så roligt att höra från dig! Kram!

   Liked by 2 people

 2. Elisabeth Sörhuus skriver:

  Hej Mona ! Grattis till 100 -bloggen. Tvivlade inte på att du inte skulle kunna slutföra. Det har varit roligt att följa dig, intressant med växlingen mellan privat och arbetsrelaterat. Hoppas du får det nya jobbet! Och att vi ses hos Minoo! Kram, Elisabeth

  Liked by 1 person

 3. Kristina skriver:

  Fin låt som jag fick sjunga på konser i söndags! Hoppas att du får ett bra år i år! Kram

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s