Rakt svar

”Tyvärr är det så att din särbo är sexuellt otrogen. De återkommande lögnerna, attackerna, och smusslandet framstår för mig som en serie av beteenden som är svår att förstå på ett annat sätt.”

Tänk ifall jag hade fått höra något så rakt, sant och viktigt när jag var fast i ett dåligt förhållande i många år. Kanske hade jag inte hört, eller velat höra, men jag minns inte att någon ens försökte säga det till mig. Jag har beskrivit min historia bland annat i En kärlekshistoria, eller inte…

Det raka svaret är från DN:s Insidan där läsare kan skriva in frågor till en psykolog, här kan ni läsa hela brevet: Insidan. Jag läste insändarbrevet och tänkte att denna kvinna är utsatt för en bedragare, en lögnare och eventuell sexmissbrukare. Jag undrade hur psykologen skulle svara på brevet.

Svaret började med en rak sanning: ”…din särbo är sexuellt otrogen”, jag skrattade till och kände hur skönt med någon som vågar säga det uppenbara. Det behövs ofta.

(Kärlekslås vid Medelhavet)

Annonser
Det här inlägget postades i HSP - om högkänslighet, Känsloliv. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rakt svar

 1. Åsa Gilbertson skriver:

  Vad härligt med ett rakt svar. Tyvärr finns det alltför många som inte vågar säga sanningen idag utan försöker linda in det.

  Gillad av 1 person

 2. Helena Roth skriver:

  Ja. Tydlighet! T y d l i g h e t – jag blir bara mer och mer uppmärksam på hur detta är en allvarlig brist i dagens samhälle, så väl som i mitt liv. Så jag gör det jag kan för att själv agera allt tydligare, vilket, som min parhäst Pernilla Tillander trycker på om och om igen, är att vara snäll!

  Gillad av 1 person

  • monasaw skriver:

   Ja, det är snällt, eller schysst, att vara tydlig. Bara man inte misstolkar det och säger ”sanningar”, och sålunda sårar människor omkring en. Tyvärr alltför vanligt.

   Gilla

   • Helena Roth skriver:

    Ja, och DET är ju något helt annat än tydlighet. Men du har rätt, det är lätt att det misstolkas som att det är ett frikort att spela ojuste. ”Är det snällt du ska säga, om inte, säg det inte” är en regel så god som någon!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s