Kreativ överhettning

Det här med att ha varit utmattad, och det här med att vara högkänslig. Vad är vad egentligen? Och, har min tidigare utmattning gjort att alla filter, alla skydd, raserats? Det känns numera som om min hjärna är ständigt på helspänn, alla nervtrådar har tentaklerna ute hela tiden. Tröttande är det. Jag skrev i höstas om vikten av återhämtning: HÄR. Det känns samtidigt som att jag klarar mer, jag vill ju bejaka idéer och känna mig kreativ, och det går bättre än för något år sedan.

Igår på jobbet (första dagen efter två och en halv veckors jullov) pratade jag med en kollega om att haka på det konstprojekt hon håller på med. Hon har en grupp som valt att jobba med bild, och jag ska (första gången nu efter jul) ha en grupp som valt kreativt skrivande under skolans ”skapande” varje torsdag eftermiddag. Det är första gången jag ska hålla i en kurs i skrivande och det känns så spännande och roligt. Som svensklärare har jag alltid låtit mina elever skriva mycket, men detta blir mycket friare och mer kreativt, utan kursmål och kunskapskrav. Med alla skrivarkurser jag har gått själv så har detta blivit mitt mål, och nu ska jag få göra det inom min tjänst på folkhögskolan. Det känns fantastiskt.

Iallafall, efter vårt korta samtal om konstprojektet så gick min hjärna igång på alla cylindrar. I natt när jag vaknade till (många gånger) märkte jag att planerandet var igång i huvudet. En sång spelades upp om och om igen, en med samma tema som projektet, och jag hade en presentation påbörjad till mitt första pass på torsdag. Jag njuter av att få jobba kreativt och i samverkan med andra. Jag hoppas bara att min hjärna inte gasar på så att den börjar pyra igen…

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och film och annan kultur, Frisk/sjuk, HSP - om högkänslighet, Jobb, Skrivande. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kreativ överhettning

 1. Christina Daun skriver:

  Roligt att du är på G igen! Men ta det sakta och försiktigt, Sätt dig ner och räkna till 25 baklänges när du känner ”paniken” ånga på!

  Gillad av 1 person

 2. walkaboutsweden skriver:

  Känner igen.
  Själv har jag nästan helt fått sluta med roliga projekt – det resulterar alltid i en överhettad hjärna.
  Så tråkigt att inte kunna ”gå igång” med sin glädje och kreativitet.
  Men en stabil(are) hälsonivå har blivit viktigare.

  Håller tummarna för att du fixar det! Det är en så härlig känsla att känna sig levande och delaktig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s