Återhämtandets tid

Jag jobbar igen, efter drygt två års bortavaro från arbetslivet är jag tillbaka.

För två och ett halvt år sedan blev jag utmattad, sjukskriven, jag sa upp mig från arbetsplatsen där det inte fanns någon förståelse, jag blev arbetssökande och jag pluggade på distans. Till slut kände jag mig redo att börja jobba, inte på heltid, det insåg jag redan innan, utan 60-70%. Den lönen gör väl inga under med min kommande pension, men jag ska ju leva nu, tänker jag. Min nya arbetsgivare ville anställa mig trots att jag varit helt ärlig vid intervjun och berättat om min utmattningsperiod. Det känns skönt nu, jag behöver inte ljuga eller försöka hålla uppe någon fasad.

För jag blir trött. Efter en lång dag på jobbet med prat, ljud och människor omkring mig hela tiden kommer jag hem och måste tillbringa kvällen i tystnad, ensam. Jag orkar inte läsa, kanske tittar jag lite på tv, men bara om det är något lättsamt. Men arbetet ger energi också. Jag blir glad av det. Och då orkar jag lite till. Stresströskeln är låg, och jag blir snabbt trött, men bara jag tar mig tid till återhämtning, så kommer jag nog klara det här.

Jag läste så kloka ord i Underbara Claras blogg:

”– Stress inte är farligt. Men bristen på återhämtning är det. Så jag måste se till att lägga in vilsamma aktiviteter mellan allt som är ansträngande.

– Vila innan jag blir trött istället för efter jag redan blivit trött (har man varit utmattad så har man inga extra resurser att ta av).

– Tänk i motsatser. Efter mycket intensiv familjetid är det skönt att jobba. Efter mycket jobb är det skönt med extra mycket familjetid. Vad har du gjort mycket av sista tiden? Gör tvärtemot det.”  (från bloggen Underbara Clara)

Annonser
Det här inlägget postades i Frisk/sjuk, HSP - om högkänslighet, Jobb, Känsloliv, Utmattning/utbrändhet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Återhämtandets tid

 1. Christina Daun skriver:

  Åh så bra! Lycka till!

  Gillad av 1 person

 2. Lycka till på jobbet!
  Det är så vanligt med utmattning och det tyder ju verkligen på att det är fel på vår samhälleliga struktur. Så jag tycker det låter helt vettigt att tänka att man ska leva nu och inte jobba så mycket som möjligt för att kunna få ihop en bra pension!

  Gillad av 1 person

 3. Annica Magnusson skriver:

  Hoppas att du finner en bra balans i allt. Kram

  Gillad av 1 person

 4. miatankar skriver:

  Önskar, hoppas och tror du fixar detta. Du verkar ha insikt om att inte göra för mycket, ta pauser i livet om det behövs.

  Gillad av 1 person

 5. Ping: Kreativ överhettning | En stund på jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s