Tvångsutvisning. Dag 28 / #blogg100

Idag åker ett specialchartrat flygplan från Göteborg. I det sitter människor, många knappt myndiga, som sökt asyl i Sverige. De tvingas till Afghanistan eftersom de är afghanska medborgare. En del av dem har varit på flykt hela sina liv och minns inget av sitt födelseland. Ändå tycker Sverige, Migrationsverket, VI, att de ska dit. Att de inte har något skyddsbehov. 

Att fler får nej på sin asylansökan nu, jämfört med för några år sedan, beror på att det kom så många under slutet av 2015. Regeringen lyssnade på kritiska röster och satte stopp för migrationen, en ”paus”. Det funkar, det kommer väldigt få över gränsen nu. Men att skicka de som väntat här i närmare två år, och mer, till ett land i kaos, ett land där inre strider råder och talibanerna värvar barn som soldater – det är inhumant och strider mot barnkonventionen och FN:s mänskliga rättigheter. 

Jag är så besviken på regeringen, och alla andra, som inte ser att det handlar om barn och unga som behöver skydd och trygghet!  Som tur är finns det många som engagerar sig och protesterar mot behandlingen av dessa unga människor. Jag hoppas bara att regeringen fattar innan fler tar livet av sig (en senast igår). Se: Pressmeddelande

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tvångsutvisning. Dag 28 / #blogg100

 1. G F N skriver:

  Så sorgligt. Håller med. Tänk vad dessa unga hade kunnat tillföra vårt land?

  Liked by 1 person

 2. Helena Roth skriver:

  Som God Man till ensamkommande slits jag mellan hopp och förtvivlan. Hopp för de av mina Gode Barn som fått chansen att stanna, som rotar sig, bygger ett liv. Förtvivlan för de av mina Gode Barn som fått avslag, som kastas ut i otrygghet, psykisk ohälsa som växer sig stor – närmast oöverstiglig – och inte ser något hopp för ett liv…

  #vistårinteutmenvislutaraldrigkämpa

  Liked by 1 person

 3. Annica skriver:

  Det är ohyggligt, ja. Samtidigt känner jag att vi visserligen har resurser till att ta hand om dem. Men har vi den kunskapen, den viljan och den tid att ge av oss själva? En del har det men långt ifrån alla i vårt land. Och tyvärr är detta som styr. Oviljan att få sin egna vardag omkullkastas.

  Gilla

  • monasaw skriver:

   Hur menar du att det är det som styr? Vi, Sverige, har ju skrivit under Barnkonventionen och FN:s mänskliga rättigheter. Borde vi inte följa dem bara för att en del människor inte ”vill”?

   Gilla

 4. Christina Daun skriver:

  Jag ser det som att vi ska följa de bestämmelser/lagar vi skapat. Då händer sådant här. Ska vi hela tiden göra undantag så behöver vi inte ha några lagar alls. F ö så förstår jag att det måste vara ett fruktansvärt liv de lever, men de har ju faktiskt föräldrar någonstans som borde ta hand om sina egna barn.

  Gilla

 5. Ping: Lååång dag #Blogg100 – Tassartyst

 6. queenlinda1977 skriver:

  Blir så ledsen. Visst en inser ju alla omöjligt kan stanna i Sverige. Men det känns som omänskligt lotteri rent ut sagt.

  Mycket med våra lagar just nu som är fel och det bör inte bara flyktingar när det gäller migration och visum till Sverige. Fast mer om det i ett inlägg i min blogg snart. Är personligt påverkad av våra extrema lagar just.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s