Zero Impact. Dag 14 /#blogg100

Özz Nujen är programledare i en serie man kan se på URPlay. Han utmanar en familj i varje program att drastiskt minska sina koldioxidutsläpp, men först får de resa till en plats i världen som drabbas hårt av miljöpåverkan av våra konsumtionsvanor. 

I del två som jag tittade på idag, Zero Impact, hälsade en jättesympatisk familj på en lika trevlig familj i Brasilien. Den svenska familjen fick upp ögonen för hur människor får kämpa för sin överlevnad på grund av skövlingen av regnskogen. De blev verkligen medvetna om vad våra mat- och resevanor gör för att påverka miljön negativt. Hemma igen åt de bara veganskt en hel månad och de reste bara med kollektiva färdmedel, men inga flygresor alls såklart. De gick i mål med utmaningen att minska sina utsläpp till under två ton/person, vilket är FNs mål. 

Samtidigt diskuterade Özz Nujen med en klimatforskare. De kom fram till att om man vill ändra sina vanor och gynna miljön, så är det svårt att ändra på allt. Man kan välja: sluta äta kött, helst bli vegan, eller sluta flyga. Jag får fundera, för mig känns det tufft att bli vegan, och det måste väl vara bättre att iallafall sluta äta kött, än att inte göra något alls? Jag har redan tidigare minskat mitt köttätande. Flyga ibland vill jag, men visst borde jag försöka minska på resorna. Semester på hemmaplan, i Sverige, är helt okej, åtminstone på sommaren.  

Har ni sett serien? Har ni tänkt på vad ni kan göra för att minska koldioxidutsläppen? 

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och film och annan kultur, Politik och samhälle och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zero Impact. Dag 14 /#blogg100

  1. Christina Daun skriver:

    Tänka på det kan man göra varje dag! Börja med att äta vegetariskt en dag i veckan, Kött/fisk/fågel resten av veckan. Det fungerar ganska bra hos oss i alla fall så det är en liten bit på väg kanske. Det är inte heller jobbigt att avstå köttet.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s