Nätet … Dag 2 #blogg100

”Nätet splittrar, det är fragmentariskt och man vet inte vad som är sant eller falskt. Man översköljs av alldeles för mycket information för att ta sig tiden att sortera ut vad som är viktigt.” Så kan man tycka om sociala medier på Inter-ner. Sedan kan man, som jag, tycka att nätet är en fantastisk möjlighet, till utbyte av idéer, till inhämtande av information, till nätverkande med likasinnade och till kampanjarbete i frågor som man brinner för. Visst finns det baksidor med nätet, som med allt, men om man vill engagera sig i samhällsfrågor till exempel är det väldigt svårt att avstå från. 

Jag hittade en blogg via Blogg100-utmaningen som skrev om detta tema igår: Bloggen Befriad bildning. En inte helt enkel fråga visar det sig. 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nätet … Dag 2 #blogg100

  1. Christina Daun skriver:

    Jag läser vidare! Rätt vad det är så kommer en mer uttömlig kommentar.

    Liked by 2 people

  2. Johanni Larjanko skriver:

    ja, för när bloggar är som bäst (tycker jag) inbjuder de till egen reflektion, till att tänka vidare själv. Och ibland, till att skriva något, att delta i dialogen som då uppstår. För det är en av de häftigaste sakerna med att leva i nät-tiden, att kunna få nya intryck, och sedan själv dela med sig av egna reaktioner. Tyvärr har den delen hamnat i skymundan efter allt tal om troll och näthat. Vi måste hitta en väg ut ur detta, som förpestar och förstör nätsamvaron. Tycker jag.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s